KANTOREN

BOARDROOM JAPANSE BANK MIZOHU
De basiskleuren wit en noten hebben als uitgangspunt gediend om tot een minimalistische indeling te komen voor de boardroom van Mizohu. Deze Japanse bank ligt aan de mooie  Apollolaan in Amsterdam.

Zoals de meeste Japanse bedrijven  kenmerkt de stijl van Mizohu zich door  eenvoud in vorm. Het meubilair is van Artifort. Naast  plafondspots is er voor de directe  verlichting  boven de vergadertafel gekozen  voor de ‘Twiggy’ ceiling lamp. Het ingetogen interieur draagt ertoe bij dat  men niet afgeleid wordt, zodat alle  aandacht  gericht is op de gedachten in het  hoofd. Japanners zitten graag laag, men vergadert  graag in de zithoek. De salontafel rust aan één zijde op het sidebord (maatwerk). Hoe  minder tafelpoten, hoe eenvoudiger en  rustiger. De enige kleuraccenten in de ruimte  komen van de schilderijen en de  vazencompositie  (stilleven).

BHP HOUWELINGEN VASTGOED
In een historisch pand te Sliedrecht, waar eens ‘n energie-maatschappij was gehuisvestigd, heeft BHP vastgoed zich als bureau gevestigd. Van binnen is het pand geheel vanuit een casco situatie opnieuw ontworpen en opgebouwd.

INTERIEURASPECTEN
Hierin zijn bijna alle mogelijke interieuraspecten aan de orde gekomen. Op de begane grond zijn een receptie, een kantoorruimte, een verkoop/vergaderruimte, een berging, toilet en garderobe vormgegeven. De receptiebalie is in noten fineer en wit hpl uitgevoerd. De voorkant is uitgelicht met opaal wit perspex. Het zitje tegenover is in leder gecapituleerd op een notenfineer onderbouw. Dit doet tevens dienst als convector mijmering. De vide is voorzien van een daklichtkoepel, waardoor het trapgat natuurlijk oplicht.

VERKOOPVERGADERRUIMTE
De verkoop/vergaderruimte bestaat uit een luxe notenhouten tafel in hoogglans afgewerkt. De stoelen zijn in wit leer uitgevoerd, type FK van Walter Knoll. De verlichting boven de tafel, in de vorm van 3 glazen luchters, decoreert het geheel sfeervol af. Alle wanden en plafonds zijn afgewerkt met een stucwerk, waardoor het interieur een strak en modern uiterlijk heeft gekregen. Alle binnenwanden zijn in maatwerk notenhout in combinatie met wit hoogglans spuitwerk uitgevoerd. De vloeren zijn deels in massief hout als wel in tegelvorm afgewerkt.

VERLICHTING
De verlichting is voor een groot deel in het stucplafond geïntegreerd.  Een kooflijst in stucwerk zorgt deels voor een warm indirect licht. De gordijnen gemonteerd achter de kooflijst zorgen voor een klassiek verzorgd uiterlijk. Het respect voor de klassieke waarde van het gebouw  wordt hierdoor gewaarborgd.

De verdieping wordt ingedeeld door een aantal kantoorvertrekken en een presentatieruimte met een kookwand. De bureauwerkplekken zijn uitgevoerd in wit met een aluminiumkleurig open frame, type “Window” van Artifort. Het interieur van de kantoorvertrekken is allemaal in dezelfde stijl doorgezet.

PRESENTATIERUIMTE
In de presentatieruimte staat een speciale tafel van 5 meter lengte uit een stuk! Het gefineerd blad uit wengé en zebrano is uitgevoerd in een wybertjes patroon. Het blad wordt op de uiteinden door twee wangpoten verbonden. Hierbij is gebruik gemaakt van een in vrezen onder het blad waarin een tweetal draadeinden gespannen wordt (het principe van voorgespannen beton). Dit zorgt ervoor dat het blad zijn stabiliteit behoudt en niet doorzakt.

SUMISHO AIRCRAFT
Sumisho Aircraft Asset Management BV (SAAM) is een toonaangevende wereldspeler in commerciële leasing en financiering van vliegtuigen. SAAM biedt financiële vlootoplossingen aan haar klanten van luchtmaatschappijen en investeringsmogelijkheden voor beleggers.

Voor het Europese hoofdkantoor van SAAM, gelegen in het World Trade Center te Amsterdam, hebben wij i.o.v. Takenaka een kantoor ingericht bestaande uit de volgende ruimten:

*boardroom
*waitingroom
*coffee corner and office rooms

Het meubelprogramma dat is toegepast in de boardroom bestaat uit een benchtable, type ‘Invitation’ van Sedus. De multifunctionele tafel wordt zowel als vergadertafel als individuele werkplek (inpluggen) gebruikt. De lederen vergaderstoelen zijn van Sedus, type ‘Mr. Charm’.

In de waitingroom hebben wij een lederen Artifort zithoekcombinatie, type ‘Mare’ geplaatst. De gekozen kleur mokkabruin staat in relatie tot de vloer en de fotowand met de Mount Fuji. Tegenover de zithoek is een vitrinekast met verlichting ingebouwd voor de presentatie van de luchtvaartvloot. Door de strak, sobere inrichting heeft de ruimte een gedistingeerde uitstraling.

De coffeecorner is ingericht met een op maat gemaakte statafel in noten voorzien van witte barkrukken uit de FP collection, type ‘Ipanema’. De hanglamp is de ‘Wing’ van Atomis. De office rooms zijn ingericht met bureaus voorzien van witte bladen en aluminium gepolijste frames.

KANTOOR MET ZEN-ELEMENTEN OP SRIJP-S
Het bedrijf ‘Orange Pepper’, gelegen in het Klokgebouw op Strijp-S heeft ons gevraagd een ontwerp te maken voor hun kantoor. Het huidige kantoor-interieur is een beetje gedateerd en kan wel een update gebruiken volgens de eigenaresse.

De opstelling van de bureaus, het vrije zicht op het keukenblok en de open stellage met archiefspullen zorgen voor een rommelige indruk. Ook de akoestiek laat te wensen over.
De wensen van de klant voor het nieuwe interieur luiden:

* Eenvoud, maar niet saai, beetje afwijkend van de norm.
* Aziatisch, kleuren rood, wit en zwart.
* Bijdragend aan een betere akoestiek.
* Uitvoerbaar tegen een beperkt budget.

Aan de hand van het programma van eisen hebben we een ontwerp gemaakt met een functionele opstelling van het meubilair, waarbij in de accenten de zen-uitstraling is aangebracht. In het nieuwe ontwerp worden de bruine bureaus vervangen door witte bureautafels met verrijdbare ladenblokken die in een carré-opstelling worden gepositioneerd. In het midden wordt een groen eiland gecreëerd met bamboeplanten. Op de vloer komt een rode naaldvilt, die bijdraagt aan een betere akoestiek. Dit naaldvilt wordt tevens in 3 harmonieuze tinten op een wand aangebracht, zodanig dat het een mooie compositie vormt met de witte legplanken en 3 rode kastjes, aangelicht door ledverlichting.

De stellagekast tussen de keuken-unit en kantoor maakt plaats voor 2 kamerhoge semi-transparante stofpanelen met opdruk van visuals en logo. De eettafel wordt vervangen door een sta-werktafel met 6 barkrukken. Opbergruimte wordt gecreëerd door een open printerkast van 450 cm breed voorzien van een legplank.

Het industriële karakter van de ruimte blijft bewaard door het hoge plafond en de stalen balken en buizen. In combinatie met het moderne, lichte meubilair en de aziatische accenten wordt het een aangename plek om te werken en te vertoeven. Uitvoering van het project gebeurt door TEDdesign.

YANMAR KANTOOR ONTWERP