HORECA

TEPPAN-YAKI
Gezond en gezellig tafelen met de teppan-yaki. Met de portable teppan-yaki heeft Ted Piskora deze bijzondere Japanse bereidingswijze vertaald in een hedendaags modern gebruiksvoorwerp, dat praktisch in elk huishouden, zowel buiten op het terras als binnen, gebruikt kan worden.

Technische gegevens:

  • Verrijdbaar
  • Inzetbaar met glazen afdekplaat als eettafel. Electrische of met gas verhitte rvs bakplaat
  • Diameter uitgeklapt 150cm
  • Ingeklapt 68x68x 75cm hg
  • Blad in volkern of multiplex voorzien van facetrand.
  • Glazen afdekplaat 10mm, onderzijde gelakt in kleur.
  • Stalen frame in ral 9006 gemoffeld.

COFFEE SHOP “HIGH TIMES”
High Times, een coffeeshop die al ruim 30 jaar gevestigd is op de hoek Roostenlaan-Varenstraat in Eindhoven, heeft na een grondige verbouwing een trendy ‘industrial look’ gekregen. Het interieur en exterieur is van alle oubolligheid ontdaan. TEDdesign heeft in goede samenwerking met diverse partijen de verbouwingen gericht op vernieuwing en het voorkomen van overlast.

Zo is er een strakke fietsenstalling gecreëerd in de voortuin. De raampartijen zijn voorzien van een grafisch gestyleerde rookdecoratie die ook terug te vinden is op de achterwand van de verkoopruimte. Verkoopgedeelte en rokersruimte hebben stuivertje gewisseld. Daardoor is de afgeplatte hoek van het pand nadrukkelijker ingang geworden.

 

De verkoopruimte is efficiënt ingericht en voorzien van speciale – door TEDdesign ontworpen – High Times-ledverlichtingsarmaturen. In het verkoopgedeelte is een groot scherm opgehangen dat dankzij diverse camera’s gemakkelijk zicht geeft op de activiteiten her en der in het gebouw. Klanten die de tijd nemen om hun genotswaren bij High Times te consumeren, lopen via een hal – die ook toegang geeft tot de toiletten – naar een lichte en transparante ruimte.

 

Rood, blauw en grijs zijn gebruikt als meest opvallende kleurstelling. Blikvangers in de rookruimte zijn de hennepstoeltjes van Philip Starck en de opengewerkte metalen stoelen van Magis aan kleine tafeltjes. Sfeermakers zijn onder andere ook het blauwe poolbiljart en een lees/loungehoek waar trouwe klanten via vliegtuigschilderijen aan de muur iets van de vroegere High Times-sfeer terugvinden.