ZORG

VERZORGINGSTEHUIS DE KREEK I.S.M. INTERVISIE
Door verzorgingstehuis De Kreek werden wij gevraagd om een seperatiewand voor de recreatiezaal te ontwerpen die als functie heeft een zekere intimiteit te verzorgen. De seperatiewand diende transparant te zijn en een zekere mobiliteit te bezitten, zodat de ruimte snel vergroot kan worden voor een kerkdienst en/of andere activiteiten in de ruimte.

 

Centraal ter plaatse van een ronde daglichtkoepel hebben we ook de verlichting aangepast met armaturen van Atomis. Hier hebben we tevens een draadgordijn-constructie bedacht die dienst doet als een soort kroonverlichting. Voor de vloer hebben we gekozen voor een houtenstroken pvc dat sterk en makkelijk te onderhouden is.

VERZORGINGSTEHUIS DE LINDONK ZWIJNDRECHT I.S.M INTERVISIE
Binnen het verzorgingshuis ‘de Lindonk’ te Zwijndrecht is i.o.v. Intervisie een renovatie uitgevoerd van een besloten geriatrische afdeling (demente bejaarden alsmede altzheimerpatienten). Het betreft een vleugel van het gebouw op de begane grond waar 17 bewonerskamers zijn voorzien van een nieuwe wc/douche ruimte. Er zijn in totaal 2 woonkamers gerenoveerd met ieder een eigen sfeer. De grote woonkamer is voorzien van een kookeiland met barfunctie, waarbij aan het kookeiland een verlaagde tafel is gemaakt, zodat de bewoners zelf mee kunnen helpen met koken. De geur van het koken en de bezigheid ervan eromheen prikkelt de zintuigen en activeert de mensen tot het aan tafel komen. Iedere woonkamer heeft zijn eigen bibliotheekruimte waar rustig gezeten kan worden. Een wandschildering met bloemen voorzien van historische details zorgt ervoor dat de geest meer geactiveerd wordt. Ook de besloten afdeling voor demente bejaarden op de 3e verdieping is geheel gerenoveerd.

 

KLEUR
In dit ontwerp is de natuur als uitgangspunt gekozen met als thema “buitenste binnen”. De gangvloer is groen (het groene laantje met de bomen, het gras). Het plafond is blauw (blauwe lucht). De kozijnen en houten luxaflex in bruin (de bomen) en de appel als kleuraccent gebruikt in de luifels en deurposten. Het kleurverhaal in dit project is mede bepaald door kleurdeskundige Leo Faasen. Hij heeft ons enorm geholpen met het vormgeven van kleur, dat is toegepast in de verscheidene materialen op de vloer, wand, plafond, stoelen, tafels en maatwerkmeubilair. De ruimten kenmerken zich door¬† een contrastrijk pallet aan herfstkleuren. Alle kleuren in de vertrekken zijn in harmonie op elkaar afgestemd. De glazen scheidingswanden zijn voorzien van een decoratief patroon.

VERLICHTING
Het bijzondere van het project is dat we met daglichtsimulatie hebben gewerkt.  De verlichting regelt d.m.v.een computersturing de juiste lichttemperatuur en lichtintensiteit zoals zich dat voordoet in de natuur (biologisch licht). Dit zorgt ervoor dat de bewoners overdag niet te gauw in slaap vallen, maar zich actiever voelen tijdens de activiteiten. De verlichtingsarmaturen in de gangpaden zijn van Waldmann en in de woonvertrekken van Atomis.