TANDARTS

Tandartsen praktijk Kolkman te Aarle- Rixtel

Het pand van de tandartspraktijk wordt gedeeld door een huidverzorgingsinstituut. De gezamenlijke entree leidt aan de ene kant naar de wachtruimte van de tandartspraktijk en aan de andere kant naar de wacht/ontvangstruimte van het huidverzorgingsinstituut. Beide wachtruimtes zijn in eenzelfde sfeer ingericht, waarbij blauw als accentkleur is toegepast in het maatwerk.

Aanzicht gezamenlijke entree tijdens verbouwing.  Achter door wordt ontvangstruimte huidverzorgingsinstituut gerealiseerd. Links van de entree is wachtkamer tandartspraktijk gesitueerd.

Voorafgaande aan de renovatie van de tandartspraktijk zijn in dialoog met de opdrachtgever alle ins en outs t.a.v. het wensenpakket vanaf de basis besproken. Vervolgens is er vanuit een stappenplan gewerkt: schetsontwerp – evaluatie – definitief ontwerp – productie van het interieur – plaatsing & oplevering van de onderdelen – styling.

TEDdesign werkt geheel conform WIP richtlijnen (Wet Infectie Preventie). Dit betekent dat er optimale aandacht uitgaat naar routing, ergonomie, akoestiek en hygiëne maatregelen. Door onze nauwe samenwerking met het dental depot en de toeleveranciers van producten en materialen staan wij garant voor een economische, esthetische en functionele praktijkinrichting.

In het algemeen streven wij ernaar om bij de aankleding van een praktijk c.q. kliniek de emotie van de patiënt/bezoeker positief te beïnvloeden. Door toepassing van harmonieuse kleuren en decoratieve natuurelementen kan dit bewerkstelligd worden. Deze roepen een behaaglijk gevoel op en stellen de patiënt/bezoeker op z’n gemak (healing design). Met name pasteltinten zijn heel geschikt, daar deze een subtiel contrast vormen met de doorgaans witte, steriele praktijkruimte.

Tandarts te Veghel

TANDARTSPRAKTIJK & HUIDVERZORGINGSINSTITUUT
Samen met interieurontwerpster Janine de Mulder, die ook werkzaam is als mondhygiëniste en over de nodige kennis binnen de tandheelkunde beschikt, heeft TEDdesign onlangs een complete renovatie uitgevoerd van een bestaande tandartspraktijk.